Choď na obsah Choď na menu
 


Strihanie yorkšíra

 

Strihanie yorkšíra

 

Keď ste sa už rozhodli pre plemeno s dlhou srsťou alebo plemeno, ktoré potrebuje určitú úpravu je veľmi dôležité začať s prípravou na pravidelné česanie hneď ako si šteniatko donesiete domov. Aj keď ešte nebude príliš zarastené alebo ho ešte nebude pokrývať dlhá srsť je veľmi dôležité aby si na tieto úkony už od malička zvykalo a aby česanie neskôr nepociťovalo ako stres. Na prvú návštevu v salóne je vhodné priniesť šteniatko vo veku cca  štyroch mesiacoch kde sa urobia minimálne úpravy aby si šteniatko na pobyt v salóne postupne zvykalo. Dosť často sa stáva, že majitelia to s česaním rýchlo vzdajú pretože šteniatko ich hryzie poprípade kňučí ale netreba to vzdávať, šteňa si len na túto procedúru musí postupne zvyknúť.

Aby Váš psík mal krásnu, zdravú srsť a perfektný strih nezabúdajte na to že srsť musíte udržiavať aj doma. Ak prídete do salónu raz za pol roka a psík za ten čas hrebeň nevidel, nedá sa vždy splniť očakávanie a ak je srsť zauzlená  alebo ak už sa vytvorila tvz. deka vtedy je nutne psíka ostrihať strojčekom úplne nakrátko. Ideálne je nosiť psíka do salónu v intervaloch dva až tri mesiace. Ak máte s rozčesávaním problém alebo ste zaneprázdnení radi Vám s česaním a celkovou údržbou pomôžeme.

Ak ste sa rozhodli zveriť psíka do našich rúk nezabúdajte, že  kvalitný strih vychádza z kvalitnej a udržiavanej srsti, tomu tiež predchádza okúpanie psíka, fénovanie a popritom dôkladné  vyčesanie a rozčesanie. To všetko môže absolvovať u nás ale ak by ste sa rozhodli okúpať psíka pred návštevou salónu doma je nutné aby bol rozčesaný a okúpaný v deň strihania. Rozčesaný nemusí byt v tom prípade ak budete chcieť strihať psíka strojčekom nakrátko. Depilácia ušných chĺpkov a strihanie pazúrov je pri kompletnom strihaní  psíka zdarma.

Strihy:

•Štandardný alebo výstavný strih

•Športový alebo praktický strih, pre Vašu praktickejšiu údržbu

•Strih podľa našich predstáv –kreatívny strih

•Strih podľa Vašich predstáv

•Ostrihanie strojčekom úplne nakrátko

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.